Guzzigalore - Paul van Hooff on his Moto Guzzi

Deze heb ik!

Moet toch zeggen Roy, dat ik erg tevreden ben met mijn XR650R. 't Is de ideale fiets voor Bolivia. Loopt als een kogel, zelfs op vierduizend meter hoogte. Kan er hard mee over de weg, en er hard mee binnendoor. Het is meestal binnendoor in dit land. Vermoed dat ik zo'n twintigduizend kilometer heb gereden, en weinig slagen verkeerd. Sorry voor het lullige rekje, wordt aan gewerkt. Zou ook graag een sportuitlaat willen hebben. Zijn duur in dit land. Tja, zo'n caferacer. Even een lang weekeinde op en neer naar Ushuaia. Of vlammen over Salar de Uyuni. Dat zouden toch lichtpuntjes kunnen zijn in mijn voor de rest toch wel zeer saai en behoorlijk nutteloos leven. Er zijn nu zes goede wegen in Bolivia. Er gloort dus hoop dat ergens in 2083 de eerste circuitdagen in Bolivia kunnen worden gehouden. Dan heb ik de motor alvast. Weet je wat? Plak hieronder een pdf-je met een gedeelte van Ecuador, dat ik Maria begin te leren kennen. Ik vind 't mooi. Lator. Enne, welkom Luc. Inderdaad, jullie zijn trouwer dan mijn hond Keesie. Trouw wordt beloond, geloof me.

Sweet Maria

13 Mrt '13 - 20:53 | Wow, 243 comments already

Deze wil ik!

Internet viel even een paar weken uit. Valt toch niet mee, hier, om de ene server met de andere te verbinden. Is ook niet makkelijk. Deze fiets meiden, staat hoog op mijn verlanglijstje. Wat ik er voor nodig heb is een goed blok, tank, clipons en de rest kunnen we hier in Bolivia fabriceren, modificeren. Deze Guzzi is gefabriceerd door een Duitser. Kijk eens op Kaffee-maschine.net, of zoiets. Gozer heeft het licht gezien. Zeer fraai. Goed geschreven vorige week, nu loop ik weer twee dagen achter. Sta in Ushuaia. Da's goed nieuws. Heb nog wat werk in Bolivia te verrichten en dan ga ik er nog eens een maandje bovenhangen voordat het naar Pieter gaat. En dan tja, ga ik eens twee van dit soort apparaten kopen, hoop ik. Zo, en nu even Barcelona/Milaan kijken.

PS is deze plaat geschikt voor de cover. Vind 'm toch wel zo mooi.

25 Feb '13 - 00:55 | Wow, negen comments already

Met de mannen naar Salar

Laatst met mijn zus Daan, Linda en de mannen in de jeep naar Salar de Uyuni geweest. Was de eerste roadtrip voor de Mannen. Ze dachten dat we in Peru waren. Heb ze maar in die waan gelaten. Salar de Uyuni kon er ook mee door. Een tijdje geleden heb ik van die onverwoestbare crossfietsjes voor ze gekocht. De mannen houden van fietsen. Ze denken dat het een motorfiets is, en maken ook steeds vroemvroem-geluidjes, wheelies, zo'n beetje wat hun pa deed toen-ie klein was, en nog steeds. In Sucre skeuren ze over de plaza en de tuin, maar toen ze ineens die onmetelijk ruimte zagen, ging de fietshemel voor ze open. Hier denkt Santiago wel even naar de kust van Chili te cruisen. De skyride bleek toch iets te veel van het goede. Evenwel, na een korte pauze legden ze de zeventig kilometer naar Isla de Pescadores in no time af en vonden nog even tijd om voor de fotograaf te poseren. Poseren doen ze graag, hebben ze van mij geleerd. Ze leren alleen maar goede dingen van mij. Ben een modelvader, zoals je begrijpt. Na het avontuur over de zoutvlakte nog even naar een surrealistische speeltuin geweest: het treinenkerkhof. En weer waanden ze zich in de hemel. Wat zitten die kleine leventjes toch overzichtelijk in elkaar. Op de valreep maakte pa nog een hele mooie foto. Ach, het komt allemaal goed.

11 Feb '13 - 18:43 | Wow, 20 comments already

Heb dat antwoord toch maar even weggehaald...

Hier stond dus een mooie reactie van een uitgever. Maar intussen volgen er meer mooie reacties van andere uitgevers. Dus leek 't me verstandig een low profile te houden, so to speak. Stel dat er ooit eens een contract wordt getekend zijn jullie de eerste die het weten. Jullie: Roy en Brun, ha!

07 Nov '12 - 00:45 | Wow, 37 comments already

En daar hebben we BRUCE

28 Aug '12 - 04:03 | Wow, 18 comments already

En daar hebben we GUUS weer

08 Aug '12 - 18:57 | Wow, acht comments already

En daar ben IK weer...

Met de familie een dagje uit. Hoef maar vijf kilometer te rijden en waan me ergens in Afrika, of in Bolivia. Hier gaat alles crescendo. Heb dus een GoPro Hero. Dus jullie gaan meer zien, binnenkort. Had echt helemaal niks te melden, behalve dat ik in Bolivia ben en vermoed dat ik met iets bijzonders bezig ben. Nog een pagina of vijftig. But for now - showtime.

28 Mei '12 - 01:50 | Wow, 20 comments already

De XR is er weer

Even een zooitje, maar het lukt nu even om de foto's op te loaden. Parkeer ze even, zogezegd. Zal er snel wat orde in brengen. Dit is de weg, die ik normaal gesproken rijd als ik naar de finca ga. Deed nu even rustig aan. Met mijn sleutelbeen ging het fantastisch. Had nog acht kilo in mijn rugzak zitten, maar no sweat. Voordeel was dat ik voor het eerst oog voor de omgeving had. Beter zo want ik ga toch maar steeds op mijn plaat. De rit is 430 kilometer lang. Kom weinig mensen tegen. Rijd echt door niemandsland. Kijk, dan is Bolivia wel leuk. Dan heb ik helemaal niets te klagen. Zoals je zegt Roy, kwijl, kwijl, kwijl. Ben nu even zwaar aan het improviseren, bedoel met het oploaden van deze fantastische foto's. Waarschijnijk deze week nog een rit. Nog een? Ja joh, heb de smaak weer helemaal te pakken. Ga met Gert mee naar de grens van ArgentiniŽ. Dat wordt zijn laatste rit in Bolivia. Gaat, heel verstandig, emigreren naar Spanje.

10 Apr '12 - 02:33 | Wow, 26 comments already

Paul is here

Ads

Support Paul

Nederlandse bezoekers kunnen geld overmaken naar rekeningnummer 442272324 t.n.v. Paul van Hooff

International visitors can support Paul by clicking on this paypal button and donating generously

Last Comments

  • Bar (Deze heb ik!): Haha ja inderdaad ik dacht ook dat iedereen op je n…
  • Roy (Deze heb ik!): Leon, toevallig in het bezit van een MS?? Wat blijf…
  • Léon. (Deze heb ik!): Door juffrouw Boelens de weg weer terug gevonden na…
  • Sigrid (Deze heb ik!): Hiep hiep hoeraaaaaa! Gefeliciteerd Paul!! Kus, Si…
  • martijn (Deze heb ik!): Heren, ik schuif weer aan als het gezellig wordt. H…
  • Paul (Deze heb ik!): Wel chapeau hoor, voor juffrouw Boelens. Heb je mai…
  • Paul (Deze heb ik!): Inderdaad een doodzooitje, Roy. Moet nog een paar l…
  • Roy (Deze heb ik!): Zo het enthousiasme spat er vanaf hier zeg…........…
  • Har (Deze heb ik!): Wat een geweldig stel, lekker op hun manier de were…
  • Paul (Deze heb ik!): He Roy, als je nog leeft, kan jij dan op deze Spada…

Download Che (dutch)

Che Guevara

About Guzzi Galore

Paul van Hooff, a dutch journalist, is riding his 30 year old Moto Guzzi from the tip of Alaska to the tip of Terra del Fuego. On guzzigalore.nl he writes about his adventures, in English and in Dutch.
Privacy policy